Варено пълнено пиле

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
921
150
700
1
17/02/2017
"Първо варено, после печено, с вкусна плънка поднесено и с много удоволствие изядено - така готвим ние "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 221
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме дреболиите в подсолена вода, след което ги нарязваме на ситно.

В половината масло задушаваме ситно нарязаните лук и дреболии и ориза. Сипваме от вода и оставяме да се вари, докато оризът набъбне.

След това добавяме подправките и с така приготвената плънка напълваме пилето. Зашиваме го много добре и го слагаме в дълбока тенджера.

Добавяме предварително нарязаните моркови, картофи, лук и целина, сол и вода. Варим пилето до готовност.

След това внимателно го изваждаме и го слагаме в тавичка. Намазваме го с масло и го запичаме в силна фурна.

През това време изваждаме зеленчуците от варенето и ги пасираме.

Когато пилето се запече, го изваждаме в голяма чиния, а около него слагаме пасираните зеленчуци.

Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар