Содена франзела със зеленчукова плънка

Потребител#183012Потребител#183012
Новак
29
134
45
67
16/02/2017
"Уникално съчетание - топла содена питка и вкусна плънка - само може да си мечтае човек за такава вечеря "
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо336
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате нарязания лук и настърганите на едро моркови. Прибавяте наситнените зеленчуци от царската туршия и пържете до готовност.

Тестото замесвате, като към брашното прибавяте малко сол и изсипвате шупналото кисело мляко със содата. Замесвате меко тесто. Разстилате го върху хартия за печене, като правите правоъгълник.

Разпределяте отгоре зеленчуковата смес и завивате тестото така, че да добие форма на руло прехвърляте в правоъгълна форма за кекс /постлана с хартия за печене/ и печете на 200 градуса за около 30-45 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар