Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Содена франзела със зеленчукова плънка

Содена франзела със зеленчукова плънка

Потребител#183012Потребител#183012
Новак
2915045142
Содена франзела със зеленчукова плънка3 / 3
16/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Уникално съчетание - топла содена питка и вкусна плънка - само може да си мечтае човек за такава вечеря"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • царска туршия - 400 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате нарязания лук и настърганите на едро моркови. Прибавяте наситнените зеленчуци от царската туршия и пържете до готовност.

Тестото замесвате, като към брашното прибавяте малко сол и изсипвате шупналото кисело мляко със содата. Замесвате меко тесто. Разстилате го върху хартия за печене, като правите правоъгълник.

Разпределяте отгоре зеленчуковата смес и завивате тестото така, че да добие форма на руло прехвърляте в правоъгълна форма за кекс /постлана с хартия за печене/ и печете на 200 градуса за около 30-45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: