Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Мераклийски пълнени кюфтенца

Мераклийски пълнени кюфтенца

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Мераклийски пълнени кюфтенца
Снимка: Анонимен
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"С толкова много мерак ги приготвихме за вас, че няма как да ги наричаме по друг начин освен мераклийски"

Необходими Продукти

  • кайма - 750 г свинска
  • лук - 1 глава
  • хляб - 2 филии, бял
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - за овалване
  • За плънката
  • шунка - 80 г
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 60 г
  • моркови - 1 цял, от туршия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме каймата, нарязания на ситно лук, хляба (който предварително сме накиснали във вода и изстискали), яйцето и подправките. Хубаво омесваме каймата и я оставаме да си почине поне 30 минути.

През това време нарязваме продуктите за плънката. Шунката и топеното сирене - на малки кубчета, моркова - на много ситно, а кашкавала настъргваме.

После взимаме от каймата (за да работите по-лесно с каймата, можете да си намажете ръцете с олио) по- голямо топче и го оформяме като кюфте, но малко по-тънко. В него набучваме шунката, топеното сирене и моркова, а от кашкавала поръсваме.

Взимаме малко топче от каймата и го разстиламе върху плънката. Свързваме ги, като внимаваме да няма дупки, през които да изтече кашкавалът.

Готовите кюфтета овалваме в брашно и ги нареждаме в намазнена тава. Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути или до готовност. Ако желаете, можете и да ги изпържите.

Готовите пълнени кюфтета гарнираме със салата според сезона - моята гарнитура е от домашна лютеница и гулия от туршия.

Мераклийските пълнени кюфтенца са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: