Начин на приготвяне
Накиснете месото във вода за 2 часа, след което го нарежете на порции. Нарежете лука на ситно, а морковите и картофите - на едри парчета.
В нагрятото олио запържете месото за около 10 минути от двете страни. Към края на пърженето добавете ситно нарязания лук, запържете до омекването на лука.
Поръсете ястието със зеленчуковата подправка и налейте топлата вода. Прибавете морковите и оставете ястието да ври на бавен огън при затворен капак на съда.
Малко преди да е готово месото, добавете картофите и скилидката чесън. След около 10 минути, прехвърлете ястието в подходяща тава, посолете и поръсете с черен пипер.
Запичате ястието в предварително нагрята на 200 градуса фурна до лек загар. Така сготвено, заешкото месо става крехко, сочно и вкусно.