Начин на приготвяне
Първо накисвате чиа в 100 мл вода и слагате настрани за 30 минути. Пресявате брашното три пъти и правите кладенче в него.
Загрявате водата и в нея разтваряте маята със захарта и чакате да шупне. В брашното слагате всичките останали продукти, накрая маята и чиата.
Замесвате тестото. Получава се твърдо тесто, което поставяте на топло да втаса около 40 - 50 минути. Готовото тесто оформяте на хлебче и поставяте във продълговата силиконова форма или форма за козунак.
Слагате в предварително загрята фурна на 190 градуса и печете до готовност около 35 - 40 минути. Готовото хлебче завивате в чиста кърпа с формата за 15 минути и след това го изваждате. Станало е меко и ароматно.
Добър апетит!