Агнешки бут на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Агнешки бут на фурна
Снимка: Admin
2 / 7с Видео
08/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6
"Когато искате да впечатлите гостите си - заложете на класиката. И добрите напитки"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 2 кг
  • мазнина - 300 г (масло)
  • зелен лук - 2 - 3 връзки
  • лук - 1 глава кромид
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • бира - 250 мл
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият бут хубаво се почиства, измива и подсушава. Слага се в намазнена тава, като преди това хубаво се натърква с всички подправки и се залива с бирата.

Маслото, нарязано на филийки, разпределете по бута и в тавата. Добавете накълцания стар лук и пресен зелен лук.

Сложете да се пече под фолио за около 2 часа.

След това махнете фолиото и запечете агнешкото до апетитен загар.

Агнешкият бут на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
517
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#184033
Потребител#184033
Благодаря за чудесната рецепта!
31.03.2017 15:59
8
3
123
123
При тази мазнотия-kраве масло!?
Дафинов лист!?-това няма място туk.
10.12.2014 14:31
40
12
Димчо
Димчо
Бай Ставри, не съм го пробвал още, но така изглежда достатъчно вкусно!
03.06.2013 20:14
7
1