Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Ezo Gelin Corbasi (Супа от червена леща)

Ezo Gelin Corbasi (Супа от червена леща)

редакция:
Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Ezo Gelin Corbasi (Супа от червена леща)
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Опитайте тази невероятна и богата супа и ще разберете, че постите могат да бъдат наистина вкусни."

Необходими Продукти

  • червена леща - 200 г
  • ориз - 50 г
  • булгур - 50 г
  • картоф - средно голям 1 бр.
  • вода - 1200 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен - сух 1 ч.л.
  • люто чили - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете лещата, ориза и булгура. Сложете ги да се варят във водата.

Варете около 15 мин, като междувременно обелете и настържете картофа и го добавете при лещата. Варете още около 15 мин или докато омекне картофът.

През това време нарежете на дребно лука и моркова. Загрейте зехтина и ги запържете до омекване. Добавете нарязания на ситно чесън, доматеното пюре, червения и черния пипер, джоджена и овкусете със сол.

Разбъркайте хубаво и гответе 2-3 мин. Прибавете 1 черпак от супата с лещата и разбъркайте хубаво.

Изсипете сместа в тенджерата със супата. Разбъркайте добре и оставете да ври още 10 мин на слаб котлон.

Ако желаете супата да е по-рядка, сложете повече вода. При поднасянето сипете по желание върху супата малко люто чили.

Ezo Gelin Corbasi (Супа от червена леща) е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: