Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Ezo Gelin Corbasi (Супа от червена леща)

Ezo Gelin Corbasi (Супа от червена леща)

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Ezo Gelin Corbasi (Супа от червена леща)
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Опитайте тази невероятна и богата супа и ще разберете, че постите могат да бъдат наистина вкусни"

Необходими Продукти

  • червена леща - 200 г
  • ориз - 50 г
  • булгур - 50 г
  • картоф - средно голям 1 бр.
  • вода - 1200 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен - сух 1 ч.л.
  • люто чили - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете лещата, ориза и булгура. Сложете ги да се варят във водата.

Варете около 15 мин, като междувременно обелете и настържете картофа и го добавете при лещата. Варете още около 15 мин или докато омекне картофът.

През това време нарежете на дребно лука и моркова. Загрейте зехтина и ги запържете до омекване. Добавете нарязания на ситно чесън, доматеното пюре, червения и черния пипер, джоджена и овкусете със сол.

Разбъркайте хубаво и гответе 2-3 мин. Прибавете 1 черпак от супата с лещата и разбъркайте хубаво.

Изсипете сместа в тенджерата със супата. Разбъркайте добре и оставете да ври още 10 мин на слаб котлон.

Ако желаете супата да е по-рядка, сложете повече вода. При поднасянето сипете по желание върху супата малко люто чили.

Ezo Gelin Corbasi (Супа от червена леща) е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: