Овнешко с прясно зеле

Мария ГулековаМария ГулековаПомощник Готвач40914111
19/02/2017
"Искате да е вкусно, да е с месце и да не е прекалено тежко - тогава опитайте нашето овнешко с прясно зеле "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 773
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • овче месо - 1 кг
  • зелка - 1 бр.
  • домати - 2 - 3 бр. настъргани
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
  • керевиз - 1/2 връзка
  • моркови - 2 бр. настъргани
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето и го претриваме със сол.

Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в собствената мазнина, след което добавяме олиото и задушаваме още 10-15 мин.

След това поръсваме с червен пипер и добавяме зелето. Разбъркваме добре и прибавяме настърганите домати и моркови, черния пипер, сол и нарязаните керевиз и магданоз.

Заливаме с 2 ч.ч. гореща вода и варим на тих огън до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар