Начин на приготвяне
В по-голяма купа разбърквате яйцата със силиконова бъркалка, добавяте захарта и солта.
След това прибавяте 100 мл мляко, 100 мл вода и 100 г брашно, разбърквате до хомогенна смес и пак прибавяте останалите 100 мл мляко, 100 мл вода и 100 г брашно.
Разбърквате непрекъснато и добавяте олиото.
Когато сместа е готова, поставяте в хладилника за половин час.
Загрявате котлона на средна температура, намазвате тефлонов тигана с масло и поставяте един черпак от сместа и разливате навсякъде, когато палачинката се отлепи от тигана, с дървена шпатула обръщате от другата страна.
По този начин приготвяте всички палачинки - излизат 15 бр.
Плънката е от течен шоколад, а може да приготвите сладко, сирене или друго според вашите предпочитания.
В Бавария ги предпочитат с течен шоколад.
Добър Апетит!
Коментари