Телешко със зеленчуци в тенджера

20/02/2017
"Ето така изглежда телешко, което направо се топи в устата "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 654
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме телешкото, оставаме го да се отцеди и го нарязваме на хапки. Слагаме олио в тенджера да загрее, по възможност тенджерата да е с незалепваща повърхност.

Добавяме месото към вече загрялото олио, оставяме го да промени цвета си, след което добавяме вино и го оставаме да се задуши на слаб огън, добавяме 2/3 ч. ч вода. Докато се задушава месото си приготвяме зеленчуците.

Лука го нарязваме на ситно, чушките и морковите на кубчета, гъбите по дължина на 3-4 парчета. След като месото се е варило около 30 минути, го вадим от тенджерата и го оставаме в купа.

В същата тенджера в която е било месото, слагаме лука, морковите, чушките и гъбите и ги оставаме да се задушат под капак.

След 10-15 минути връщаме месото при зеленчуците и добавяме дафиновия лист, сол и черен пипер. Оставаме да къкри около 50 минути под капак на слаб огън.

През това време обелваме картофите, измиваме ги, нарязваме ги на едри кръгчета. След като са минали тези 50 минути ги слагаме ги в тенджерата. Готвим още 30 минути до пълна готовност на картофите и манджата да остане на мазнина.

Може да се сервира както самостоятелно, така и с гарнитура ориз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар