Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Средиземноморски миди със сос

Средиземноморски миди със сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Средиземноморски миди със сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Изискано предястие с дъх на море - само за истински ценители"

Необходими Продукти

  • миди - 500 г с черупка (бели песъчни миди)
  • бяло вино - 150 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • бял пипер - 1 щипка
  • магданоз - за поръсване (по желание)
  • зехтин - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете накълцания на много ситно лук и чесъна на филийки с една щипка сол на не много силен огън.

Сложете брашното и бъркайте докато леко се запържи.

Сипете бялото вино и продължавайте да бъркате до получаване на рядко сосче. Ако прецените, че е по-гъсто, налейте още малко вино или вода.

Прибавете мидите и изчакайте всички да се отворят като разбърквате или разклащате съда. Веднага след това отстранете от огъня.

Сервирайте с накълцан магданоз по желание. Средиземноморските миди със сос са страхотни!

Ако видите мида, която не се е отворила, изхвърлете я, това значи, че не е годна за консумация. Живите и пресни миди се отварят всички много бързо.

Друг съвет: Преди да ги сготвите, подръжте ги в солена вода, за да изхвърлят всичкия си пясък, ако има такъв.

И един трик: За да не миришат ръцете ви на чесън, дръжте пръстите си под течаща вода в допир с нещо метално. Например, потърквайки нож, вилица. Миризмата от ръцете веднага изчезва.

Надявам се да съм била полезна и да съм дала хубава идея за един вкусен, изискан аперитив с дъх на море! !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: