Телешко джоланче по родопски

Evelina KuzmanovaEvelina KuzmanovaНовак741
21/02/2017
"Подправки, бавен огън и много мерак - това са точните съставки за телешко джоланче, което направо се топи в устата "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 888
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме месото. Мариноваме го с черен пипер, сол, сминдух, чубрица, лук (нарязан на не много ситно). Оставяме така месото за около 4-5 часа. След което го запържваме леко и от двете страни.

В същата мазнина запържваме праза, морковите (нарязани на кръгчета) и целината. Слагаме месото и леко запържените зеленчуци в тава.

Заливаме с виното и гореща вода да покрие месото. Покриваме тавата добре с фолио и печем 150-170 градуса в предварително загрята фурна за около 3 часа.

Последно добавяме нарязаните на едро картофи, сол на вкус и желаните от нас подправки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар