Бьоф Делисиьо

PlesnevaPlesneva
Помощник Готвач
172
351
252
2
21/02/2017
"Ние пишем отличен на тази великолепна авторска рецепта, а вие опитайте, коментирайте и най-вече - оценете майсторството "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 314
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви едно вкусно телешко от мен. Лесно за приготвяне и достатъчно вкусно, за да впечатлите гостите си.

Нарязвате на кубчета около 1 кг телешки шол (ако се налага махнете ципите му). Запържвате го със зехтина хубаво от всички страни.

Когато добие приятен златист цвят заливате с чаша вода. Към месото добавяте и 2 бр. дафинов лист. Оставяте да изври и пак доливате още 3 пъти.

През това време си нарязвате голяма глава лук на ситно и голям морков на кубчета. Когато месото започне леко да се къса с вилицата, добавяте и зеленчуците.

Дотогава водата трябва да е извряла и да е останало на мазнина. Към зеленчуците и месото добавяте пушен червен пипер, черен пипер. Запържвате всичко и добавяте още чаша вода, шепа тъмни стафиди и лъжица доматено пюре.

Посолявате с хималайска сол. Оставяте ястието да се сгъсти.Може да го поднесете с гарнитура от бял ориз или картофено пюре.

Авторска рецепта

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Plesneva
Plesneva
21.02.2017 22:35
Пропуснала съм стафидите в продуктите.Моля админ да добави продукта.Благодаря!
0
0