Начин на приготвяне
Разфасоваме месото на порции и го слагаме в тенджера с вода. Месото трябва да бъде покрито с вода.
Добавяме малко сол и го оставяме да се вари. Ако пилете не е тлъсто може да се добави и олио. Когато месото поомекне отстраняваме тенджерата от котлона.
В друг съд сипваме доматите и оставяме да поизври течността. Внимаваме да не кипне, след което прибавяме около 1-1. 5 с. л. брашно, за да се сгъсти малко. Добавяме червения и черния пипер. Добавяме и чесъна, нарязан на дребно. Оставяме да поври, за да може брашното да мине необходимата термична обработка /да не остане сурово/.
Така приготвеният доматен сос се прибавя към пилето и се оставя още 10-тина минути да поври. Ако пилето е залято с повече вода, за да не е рядка яхнията, може да се добави още малко брашно.
Готовото ястие се отстранява от котлона и се добавя ситно нарязан магданоз. Когато нямам свеж магданоз, използвам замразен от фризера или сух.
Вкъщи уважаваме чесъна, затова отделно се счуква чесън, подправен със сол, олио и оцет. Така получената кашичка се добавя от всеки, според вкуса.