Начин на приготвяне
Нарязваме лука и моркова на много ситно. Загряваме олиото и прибавяме морковите и след 3-4 мин. и лука, пържим още 2-3 мин.
Прибавяме и каймата, като бъркаме и я надробяваме на ситно и пържим 3-4 мин. Гъбите и тях нарязваме на много ситно и ги слагаме да се пържат с морковите, каймата и лука за 2-3 мин.
Прибавяме целината, чубрица, шарения пипер, сол и червен пипер, разбъркваме и добавяме 1 в.ч. вода. Оставяме на котлона 2-3 мин. да ври и махаме.
Разделяме листата от киселата зелка и върху всяко листо слагаме от сместа, завиваме ги хубаво и редим в тава. Като се напълни тавата слагаме вода колкото да ги покрие.
Слагаме да се готвят в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност. Готовите сарми може да сервирате с бял сос по ваше желание.
Коментари