Патешки шийки с ориз

01/04/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 703
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - около 1 кг патешки шийки
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • черен пипер - 10 зърна
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 - 2 глави
  • зеленчуци - 200 - 300 г микс, по желание
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре патешките шийки и измийте и отцедете ориза. Сложете шийките да кипнат с достатъчно вода на котлона и да поврат 10 минути с дафинов лист и няколко зърна черен пипер. След това извадете шийките и прецедете бульона.

Загрейте мазнината в съд а котлона и запържете накълцания лук, а щом омекне добавете скълцания чесън и останалите зеленчуци. След като и те се задушат, добавете ориза и разбъркайте, докато се запържи. Овкусете със сол и подправки на вкус.

Прехвърлете ориза в тава и разпределете отгоре патешките шийки, долейте от горещия бульон почти до горе на тавата и внимателно сложете да се пече в умерено загряна фурна, докато оризът поеме цялата течност.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Anonimna
Anonimna
31.07.2014 13:59
Сега ще го опитам ^_^
0
0