Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Мързелив тутманик със сиренце

Мързелив тутманик със сиренце

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Мързелив тутманик със сиренце
Снимка: Мария Симова
14 / 15с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Уникално вкусен тутманик без месене - запишете си рецептата и хапвайте с удоволствие"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сирене - 350 г
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 20 г прясна
  • мазнина - 8 с.л. (олио, масло, мас, зехтин)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сипете леко затопленото мляко и разтворете маята в него.

Добавете разбитите яйца, солта и разбъркайте, прибавете на части пресятото брашно и бъркайте в една посока с шпатула, сместа ви трябва да е гъста и гладка.

Надробете сиренето към нея на по-едро и внимателно разбъркайте до смесване.

Сипете сместа в тава, в която предварително сте поставили и разпространили равномерно половината мазнина, върху сместа разпространете и останалото количество мазнина.

Поставете тавата на топло място за около 20 минути и нагрейте фурната на 180 градуса. След определеното време поставете тавата във нагрятата фурна и печете тутманика до готовност.

Ако мързеливия тутманик ти харесва, опитай и другите ни предложения за тутманик със сирене или нашата мързелива баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
530
42
30
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много лесно и много вкусно!
Препоръчвам този тутманик!
Да добавя, че го пекох в тава с незалепващо покритие, като се зачерви го покрих с фолио до края на печенето.
Дано съм била полезна с допълненията.
16.11.2024 17:39
Анонимен
Анонимен
БЪРКАН ТУТМАНИК Ингредиенти: 300 гр. брашно 300 гр. сирене 400 гр. кисело мляко 1 ч.л. Сода Бикарбонат 4 бр. яйца 50 мл олио 50 гр. краве масло Сол Начин на приготвяне 1. Пресяваме брашно. Счупваме яйцата и леко ги разбъркваме. Загасяваме сода бикарбонат в кисело мляко и прибавяме към яйцата. Наливаме олио и разбъркваме. 2. Посоляваме брашното, правим кладенче в центъра и прехвърляме сместа, докато разбъркваме. Омесваме тесто. Прибавяме натрошеното сирене. 3. Намасляваме подходяща четвъртита керамична форма за печене или форма за кекс. Прехвърляме тестото и го разпределяме равномерно. Печем 40 - 45 мин. във фурна, загрята на 180 градуса.
21.01.2024 10:20
23
6
Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата,получи се страхотно.
15.08.2022 18:17
2
йовка
йовка
Перфектно се получи!За първи път на мен и сремейството ни хареса подобна вариация.Спазих точно рецептата :)
23.01.2019 00:03
10
2
Виолета Маринова
Виолета Маринова
Чудесен тутманик!Внуците ми го обожават!
14.12.2018 13:09
10
1
george
george
dobar e
22.11.2018 17:35
3
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Добра рецепта.
23.09.2018 10:14
6
2
Потребител#209116
Потребител#209116
Много вкусен.Една препоръка- да се пече в тава с хартия.
18.03.2018 22:47
17
2
Потребител#208099.
Потребител#208099.
Страхотна рецепта !
08.03.2018 01:57
5
ylala
ylala
Ynikalna recepta.
28.08.2017 01:36
13
4
Боряна Иванова Котенко
Боряна Иванова Котенко
Този път го снимах, преди да го сервирам.
! При приготвянето използвах 1/2 кубче мая "Виво" , брашно от 5кг. пакети на "София мел" и изчаках тестото да втаса не 30, а 40 минути. Резултата се вижда.
Отново благодарим на авторката.
Весели празници на всички.
Семейство Котенко
16.04.2017 14:52
113
26
Siska Georgieva
Siska Georgieva
Благодаря за чудесната рецепта!В момента вечерям с тази вкусотия! :)
03.04.2017 20:13
18
4
Боряна Иванова Котенко
Боряна Иванова Котенко
Благодарим за вкусната закуска. Няма такъв тутманик във фурните. Ще направя снимки на следващия, на този - нямаше време :-) Домашните лакомници го нападнаха докато беше горещ и свърши за броени минути.
Фамилия Котенко
01.03.2017 23:08
19
8
Даниела Русева
Даниела Русева
Много апетитно изглежда! Със сигурност ухае на топло изпечено и е вкусно.
25.02.2017 11:26
10