Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Говеждо с домати в тенджера под налягане

Говеждо с домати в тенджера под налягане

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Говеждо с домати в тенджера под налягане2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Това изискано ястие може да сготви дори и пълен новак в кухнята, затова го препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 750 г
  • домати - 1 кг
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 10 - 12 бр. на зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 1 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в собствената му мазнина за около 15-20 мин., посоляваме го и добавяме червения пипер.

Преместваме го в тенджера под налягане, доливаме водата и варим около 30 мин.

След това добавяме настъргани домати и подправките и варим за още 30 мин. Ако има нужда, добавяме малко брашно, за да сгъстим соса и варим още 10-12 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: