Говеждо руло по италиански

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Говеждо руло по италиански1 / 2
23/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • говеждо бонфиле - 1 кг
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • хляб - 2 филии бял
  • кашкавал - 200 г
  • целина - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 70 г + 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 10 - 15 на зърна
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме месото на много тънко. Поръсваме го със сол, черен пипер, натрошените трохи от хляба, настъргания кашкавал и стръкчета магданоз. Навиваме го на руло и го завързваме.

След това го изпържваме в 2 с.л. масло. В останалото масло задушаваме ситно нарязаните лук, моркови и целина. След това добавяме брашното и водата.

Слагаме готовото руло в тенджера и върху него изсипваме задушените зеленчуци, виното, чесъна, дафиновите листа и черния пипер. Захлупваме и варим на тих огън до готовност на месото.

След това изваждаме месото в голяма чиния, а сосът пасираме и заливаме с него месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: