Пълнена гъска с дреболии

Мария ГулековаМария ГулековаПомощник Готвач40914111
23/02/2017
"Предизвикателството да изпечеш гъска, пълнена с дреболии, и с хрупкава коричка, изпълнено. Сега е ваш ред "
Приготвяне30 мин.
Готвене320 мин.
Общо350 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 660
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол от вътре и отвън.

Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на ситно. С половината масло задушаваме лука и дреболиите и добавяме червения пипер, домата и ориза. Прибавяме подправките и бульона и оставяме ориза да набъбне.

С така приготвената плънка напълваме гъската и я зашиваме много добре с конец. Намазваме я с масло и я слагаме в тава.

Доливаме малко вода и печем в умерена фурна за около 4-5 часа, като през цялото време я обливаме със соса от печенето. Един час преди да я извадим я обръщаме, за да се изпече и от другата страна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар