Омлет на фурна с бекон и чери домати

Nikki ValkovaNikki Valkova
Новак
7
43
13
19
24/02/2017
"Свеж спанак, препечен бекон и чери доматки - колко още причини ви трябват да опитате този вкусен омлет на фурна?"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 428
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и оставяме на страна. В тиган, подходящ за фурна, запичаме бекона, готовия бекон нарязваме на лентички/кубчета и оставяме също настрана.

В същия тиган без да го мием запържваме лука, нарязан на ситно и целите чери домати.

Като омекне лукът намаляваме огъня, връщаме бекона в тигана и добавяме спанака и накълцания див лук, подправяме със сол и пипер. Задушаваме всичко за минутка и добавяме разбитите яйца.

Без да разбъркваме махаме тигана от котлона и го поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Пече се до готовност на яйцата.

Комбинирана яйцерезачка-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбинирана яйцерезачка
6.50 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Комбинираната яйцерезачка ви дава възможност да нарежете яйцата по два различни начина - на лодки или кръгчета. Много удобно кухненско пособие, благодарение на което вашата трапеза винаги ще се отличава с оригиналност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар