Домашен кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Домашен кашкавал1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
180 мин.
"По хубаво от домашното няма, затова днес ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо купувате боклуци пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 4 л
  • сол - 4 с.л.
  • мая - 15 капки за сирене
  • лимонена киселина - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
520
418
38
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мило
Мило
не съм го мерил, но около 1 кг. Може да намалите дозите, но ще похабите бая време, за едно малко парче кашкавал. Ако ще правите, по-добре да е повечко
16.04.2012 12:25
Частно лице
Частно лице
Здравейте, много обичам кашкавал и отдавна търся рецепта за дом.кашкавал. Бихте ли ми казали какво количество кашкавал горе-долу излиза от тези 4 л мляко ? и ако намаля на половина дозите ще се получи ли нещо или трябва да спазя точно всичко ? Благодаря предварително!
14.04.2012 22:38
2
3
1
Покажи всички подкоментари