Задушен заек с дребен лук

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Задушен заек с дребен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
250 мин.
Порции
6
"Търпение му е майката - с търпение и любов се приготвя най-вкусният задушен заек"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • лук - 1 кг дребен
  • бяло вино - 3 ч.ч.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • чесън - 2 - 3 глави
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме заека в студена вода и 2 с.л. оцет и го оставяме да престои 24 часа. След това го измиваме и го нарязваме на порции.

В тенджера нареждаме ред месо, ред лук и чесън и така докато свършат. Отгоре слагаме подправките, сол на вкус, олиото и виното.

Слагаме капака и замазваме с тесто. Варим на тих огън около 2-3 часа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: