Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Леберкез в бирено тесто

Леберкез в бирено тесто

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Леберкез в бирено тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 бр.
  • пресен лук - 0.5 връзка
  • брашно - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 70 мл светла
  • сол
  • подправки - зелени листни
  • масло - 3 с.л.
  • леберкез - 120 г
  • лук - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете чушката и домата. Чушката разделете на две почистете дръжката, семето и нарежете на ленти. Домата разделете на осем. Обелете и нарежете ситно лука. Пресния лук нарежете на кръгчета.

Сложете в купа брашното, яйцето и бирата и разбийте с тел на гладка смес. Прибавете лука и пресния лук и посолете тестото.

Оставете го да престои 10 минути за да набъбне. Отрежете листната маса на подправките с ножица и покрийте две чинии. Отгоре декорирайте с парченца чушка и парчетата домати.

Загрейте маслото в тиган. С вилица потопете едно по едно парченцата леберкез в биреното тесто, пуснете ги в загрялата мазнина и ги пържете от двете страни около 5 минути. Аранжирайте върху подготвените чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: