Начин на приготвяне
Измийте и подсушете чушката и домата. Чушката разделете на две почистете дръжката, семето и нарежете на ленти. Домата разделете на осем. Обелете и нарежете ситно лука. Пресния лук нарежете на кръгчета.
Сложете в купа брашното, яйцето и бирата и разбийте с тел на гладка смес. Прибавете лука и пресния лук и посолете тестото.
Оставете го да престои 10 минути за да набъбне. Отрежете листната маса на подправките с ножица и покрийте две чинии. Отгоре декорирайте с парченца чушка и парчетата домати.
Загрейте маслото в тиган. С вилица потопете едно по едно парченцата леберкез в биреното тесто, пуснете ги в загрялата мазнина и ги пържете от двете страни около 5 минути. Аранжирайте върху подготвените чинии.