Начин на приготвяне
Активира се маята, като се разбърква във 100 мл топло прясно мляко със захарта и оставяме да бухне.
Сипва се в средата на пресято брашно, добавя се останалото прясно мляко, сол, олио и замесваме средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса 30-40 минути.
Кашкаваленото роле се нарязва на кръгчета, лентите на пръчка, а те на кубчета. Тестото разделяме на две части, всяко оформяме като фитил и нарязваме на равни части. Всяка се сплесква като питка в средата поставяме кубче от ролето и краищата се събират да се оформи топка.
Нареждат се в намаслена тава, поръсваме с натрошено сирене и оставяме още 20 минути да втаса. Приготвя се пастата, като се разтопява маслото в МВ, добавя се галета, сол, вода и се бърка на кашичка. С четка се намазва внимателно без натиск всяка топка.
Пекат се в загрята фурна 180 градуса до хубав златист цвят. Вкусотия с хрупкава коричка и страхотен вкус!