Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кашкавалено-изварени кифлички

Кашкавалено-изварени кифлички

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733701691
Кашкавалено-изварени кифлички
Снимка: Потребител#165452
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
32
"Обичаме да приготвяме тези кифлички, но повече обичаме да ги хапваме"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 150 г
  • извара - 150 г
  • кашкавал - 200 г настърган
  • яйца - 2 бр.
  • мас - 100 г
  • олио - 100 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 600 - 650 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и към него се добавят едно цяло яйце и един белтък.

Содата бикарбонат се загасява в киселото мляко и се прибавят към брашното, слагат се меката мас и олиото, изварата, кашкавалът, солта и бакпулверът и се замесва меко, нелепнещо тесто.

Оставя се да почине 15-20 минути, след което се измесва още веднъж и се разделя на три топки. Всяка топка се раточва на кръг с дебелина около 2-3 мм.

Кръгът се нарязва на 16 триъгълника и от тях се оформят кифлички, които се завиват от широката към заострената част. Кифличките се подреждат в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене.

Намазват се с разбития с малко олио жълтък и по желание може да се поръсят със сусам.

Пекат се на 200 градуса за 20-25 минути или до зачервяване.

Кашкавалено-изварените кифлички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: