Начин на приготвяне
Брашното се пресява и към него се добавят едно цяло яйце и един белтък.
Содата бикарбонат се загасява в киселото мляко и се прибавят към брашното, слагат се меката мас и олиото, изварата, кашкавалът, солта и бакпулверът и се замесва меко, нелепнещо тесто.
Оставя се да почине 15-20 минути, след което се измесва още веднъж и се разделя на три топки. Всяка топка се раточва на кръг с дебелина около 2-3 мм.
Кръгът се нарязва на 16 триъгълника и от тях се оформят кифлички, които се завиват от широката към заострената част. Кифличките се подреждат в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене.
Намазват се с разбития с малко олио жълтък и по желание може да се поръсят със сусам.
Пекат се на 200 градуса за 20-25 минути или до зачервяване.
Кашкавалено-изварените кифлички са готови.