Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заек с маслини и бекон

Заек с маслини и бекон

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Заек с маслини и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Наистина уникална комбинация с неустоим аромат, с която ще впечатлите и най-изисканите си гости"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • бекон - 6 - 7 парчета
  • маслини - 200 г
  • лук - 2 глави
  • сланина - 100 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • целина - 1 глава
  • масло - 70 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме заека в студена вода и 2 с.л. оцет и го оставяме да престои 24 часа. След това го измиваме и го нарязваме на порции.

Задушаваме го в маслото и след това добавяме червения пипер, сол на вкус и 1 ч.ч. вода и оставяме да се задуши до готово състояние.

След това добавяме виното с брашното в него, доматеното пюре, ситно нарязания лук, настърганата целина, изчистените и разполовени маслини и нарязаните сланина и бекон.

Разбъркваме всичко добре и оставяме да се задуши за около 30 мин. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: