Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Гювеч»Овчарски гювеч със заешко месо

Овчарски гювеч със заешко месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Овчарски гювеч със заешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • масло - 125 гр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • домати - 1 - 2 бр. настъргани
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • бамя - 100 г
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков от кубче
  • червен пипер - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме заека в студена вода и 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои около 6 часа.

След това го измиваме и го нарязваме на порции, които задушаваме в маслото за около 30 мин. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме едро нарязаните лук и други зеленчуци.

Добавяме червения пипер и доматите и задушаваме за още 15-20 мин. Взимаме гювеч и на дъното му слагаме зеленчуковата смес.

Върху нея слагаме месото, дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус и бульона. Печем в умерена фурна около 2 часа.

Когато извадим гювеча го заливаме с разбитите яйца, разбъркваме и запичаме още 15-20 мин. Преди да поднесем ястието заливаме със заквасена сметана и наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: