Начин на приготвяне
Накисваме заека в студена вода и 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои около 6 часа.
След това го измиваме и го нарязваме на порции, които задушаваме в маслото за около 30 мин. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме едро нарязаните лук и други зеленчуци.
Добавяме червения пипер и доматите и задушаваме за още 15-20 мин. Взимаме гювеч и на дъното му слагаме зеленчуковата смес.
Върху нея слагаме месото, дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус и бульона. Печем в умерена фурна около 2 часа.
Когато извадим гювеча го заливаме с разбитите яйца, разбъркваме и запичаме още 15-20 мин. Преди да поднесем ястието заливаме със заквасена сметана и наситнен магданоз.