Паеля с пилешко

Олег ИвановОлег ИвановНовак
04/04/2012
"Приготвянето на паеля и истинско изкуство, което и вие може да усвоите!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 563
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г пилешки гърди
  • колабас - 250 чоризо или бекон
  • чушки - 1 брой
  • домати - 2 броя, средни
  • боб - 2 с.л. от консерва, червен едър
  • грах - 1 ч.ч.
  • лук - 1 средна глава
  • моркови - 1 брой
  • чесън - 3 скилидки
  • шафран - 1 малко пакетче
  • бульон - 1 и 1/2 ч.ч. пилешки
  • червено вино - 1/4 ч.ч.
  • чили - 1/2 ч.л. сос
  • ориз - 2/3 ч.ч. бисерен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на еднакви малки хапки и ги запържете в сгорещен зехтин до зачервяване. Добавете нарязаното на колелца чоризо или бекон и бъркайте, докато и той се запържи.

След това прибавете скълцаните лук, чушки и домати и запържете за 2-3 минути, като добавите и шафрана. След това прибавете отцедения боб, граха, наситенения чесън, ситно нарязан морков, червени пипер и чили соса. След малко долейте виното, а след минута - и бульона.

Оставете течността да се редуцира наполовина и сипете почистения и измит ориз. Разбъркайте за 2-3 минути, сложете капак и оставете оризът да уври. При нужда от още течност, долейте малко топла вода.

Овкусете със сол и бял, черен пипер. Когато оризът поеме цялата точност, паелята с пилешко е готова. Поднесете с накълцан магданоз и резен лимон.

Рейтинг

5 3
4 5
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар