Печени сарми от патладжан

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
28/02/2017
"Кулинарни вълшебства с патладжан и моцарела "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 011
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, отстранете дръжките и ги нарежете по дължина на тънки филийки.

В тенджера с подсолена вряща вода пуснете филийките патладжан за две минути. Отцедете ги и ги подсушете с кухненска хартия. Доматите и сиренето нарежете на по осем филийки.

Наредете по две парчета патладжан едно върху друго (да се получи кръст). Сложете в средата по едно парче сирене и домат и сгънете патладжана като пакетче. Повторете, за да получите осем броя сармички. Оставете на хладно за около 30 минути.

През това време пригответе соса, като смесите доматеното пюре, лимоновия сок, оцета балсамико, зехтина, сол и смлян черен пипер. Разбъркайте хубаво.

Предварително се загрява скарата, сармичките се намазват с четка със зехтина от всички страни и се запичат от всяка страна по 5 минути до златисто. При сервирането залейте със соса и поръсете с листата босилек.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар