Гъби с коняк

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Гъби с коняк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • готварска сметана - 300 г
  • печурки - 12 бр.
  • гъби - 500 г пресни (различни видове, разрязани на половинки или на филийки според големината)
  • коняк - 2 с.л. (може да се замени с бренди, уиски, джин)
  • зехтин - 1 с.л.
  • зелен лук - 1 стрък
  • чесън - 1 бр. скилидка
  • сос уорчестър - 10 ч.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • семена синап - 2 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • сол
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера смесете сметаната, нарязания на ситно зелен лук, пасираната скилидка чесън, семената синап и соса Уорчестър и оставете сместа да заври.

Добавете гъбите и оставете да поврат за десетина минути, докато поомекнат и сосът се сгъсти. Прибавете към соса горчицата, коняка, сол и смлян черен пипер на вкус.

Намалете котлона на ниска температура, за да не загори сосът.

Намажете шапчиците на гъбите печурки със зехтин и запечете на горещ тиган от всички страни за няколко минути.

Разпределете ги в четири чинии, като отгоре с лъжица поставите от соса от гъбите със сметана. Накрая поръсете със ситно нарязан магданоз.

Гъбите с коняк са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: