Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Мързелива точена баница

Мързелива точена баница

Мързелива точена баница3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Уж, мързелива, а пък трябва да се точи? Освен да опитате и да ни кажете как ви се е получило"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • извара - 250 г
  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • сол
  • захар - 2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята я разтваряте в топлото прясно мляко с захарта и щипка сол, като шупне изсипвате сместа в подсоленото брашно и месете средно тесто. Оставяте го да втаса и правите 7 топки.

Всяка от тях разточвате, но не толкова на тънко и редите в тава. Плънката е смес от сиренето и изварата, 2 яйца и киселото мляко със содата.

Намазвате дъното на тавата и слагате първата кора, намазвате с олио и изсипвате част от сместа и така редите докато Ви свършат продуктите, като най-отгоре завършвате с кора.

Нарязвате баницата на парчета и оставяте да втаса и накрая я мажете с разбитото трето яйце. Печете на 200 градуса до готовност /около 40 минути/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: