Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме пилето. Посоляваме го отвътре и отвън и го оставяме настрани.
В купа си приготвяме плънката. За целта е необходимо да нарежем на кубчета кашкавала, топеното сирене и пушения бекон.
Гъбите почистваме и две от тях нарязваме на кубчета и прибавяме към плънката. Разбъркваме добре и напълваме със сместа пилето. Ако е необходимо забождаме отвора с клечки за зъби, за да не излезе плънката.
Поставяме пилето в йенска тенджера. Ако е останала от плънката я разпределяме отстрани на пилето.
Останалите гъби и почистения лук режем на филийки. Поръсваме с малко сол и черен пипер. Объркваме ги и ги поставяме също около пилето. Хубаво е пилето да се сложи с гърдите надолу.
Така те няма да изсъхнат при печенето на пилето. Отгоре го намазваме с краве масло и поръсваме с подправка за пиле. Наливаме малко бяло и похлупваме с капак йенската тенджера.
Печем във фурна на 200 градуса. Малко преди готовност махаме капака и запичаме докато пилешката кожа получи хубав загар.
Пълненото печено пиле с бекон е готово.