Маймунски хляб със зехтин

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663773
28/02/2017
"Ароматът на този хляб ще ви накара да забравите всички обещания, които някога сте давали, да спазвате диети "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 309
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От тези продукти се омесва средно меко тесто. Поставя се на топло място покрито с кърпа - във фурната включена на 20 градуса, за 30 минути.

След като тестото е готово, с ръце се разточва на руло. Сосът се прави, като се разбъркват всички съставки, а чесънът се смачква с нож и се нарязва на дребно.

С нож от тестото се режат малки триъгълни парчета - по 5-6 парченца, които се слагат в соса и се разбърква леко с лъжица. Така се прави и с останалото тесто до края.

Тестената смес се изсипва в кексова форма, намазана с олио и поръсена с брашно. Изравнява се с лъжица навсякъде и тавичката, покрита, се поставя във фурната включена на 20 градуса, за да втаса хубаво за около час.

След това фурната се включва на 180 градуса и хлябът се изпича за около 35-40 минути.

Изважда се от фурната, покрива се с кърпа за 10-15 минути и готовият хляб се изважда внимателно от формата.

Преди това с нож хлябът се побутва с нож по краищата и в средата леко, за да се извади цял. Върховен е топъл и поднесен с лютеница и кисели краставички.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар