Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Тортелони с шунка и моцарела

Тортелони с шунка и моцарела

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37456166
Тортелони с шунка и моцарела
Снимка: Emilia Krumova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Специално предложение за всички почитатели на Италианската кухня и всички лакомници, които още не са имали възможността да се влюбят в нея"

Необходими Продукти

  • тортелони - 500 г с пълнеж от шунка
  • моцарела - 200 г настъргана
  • морков - 1 бр. голям
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зеленчукова подправка - 2 с.л.
  • фикс за тортелони - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате тортелоните в подсолена вода за 8 минути. Оставяте настрани.

Нарязвате трите глави лук на дребно, моркова настъргвате на най-едрото ренде. Чесъна пресовате.

Загрявате олиото в дълбок тиган Уок и добавяте лука и моркова. Запържвате до омекване и добавяте тортелоните, намалявате котлона на слаба степен.

Разбърквате внимателно и прибавяте чесъна и зеленчуковата подправка.

Приготвяте фикса с прясното мляко според указанието. Добавяте го и него и оставяте да къкри за 3-4 минути.

Изсипвате цялата смес в подходяща тава и слагате в предварително загрята фурна на 190 градуса за 15 минути.

Изваждате тавата, посипвате обилно с моцарелата и връщате във фурната за още 5 минути да се запече.

Готовото ястие сервирате топло, поръсено с пресен магданоз и чаша бяло вино.

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: