Хляб с квас и сирене

Елена СтойчовскаЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
01/03/2017
"Уникален хляб с домашен квас и три вида брашно - приготвихме го специално за най-верните си почитатели "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо979
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете трите вида брашно.

Разбъркайте 150 г квас, 150 г от общото количество брашно и 150 мл вода на гладка хомогенна смес и я покрийте с кърпа. Оставете я на стайна температура цяла нощ.

На следващия ден се заемаме със замесването на тестото.

Към сместа постепенно прибавяме останалото количество вода, солта, част от брашното, зехтина и мащерката. Замесваме меко тесто, като постепенно добавяме от брашното. Готовото тесто оставяме в намаслена купа, покрита с кърпа да почина 1-2 часа.

Наръсете плота, върху който ще месим хляба, с брашно. Извадете тестото и леко го разстелете с ръце и го сгънете. Оформете го на топка и го оставете за десетина минути да почине. Повтаряме същото сгъване още веднъж и отново оставяме да почине.

През това време нарязваме сиренето на кубчета, овалваме в шарена сол от всички страни.

Отново разстиламе с ръка тестото на плота и разпределете кубчетата сирене равномерно по повърхността му. Навиваме на руло. Прищипваме краищата с пръсти, за да предотвратите изтичане на сиренето по време на печенето.

Слагаме го в тавичката, предварително застлана с хартия за печене, покриваме с кърпа и го оставяме да втасва около 2 часа.

След като тестото почти удвои размера си, го поръсваме с шарена сол и го слагаме да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за 10 минути, след което намаляваме температурата на 190 градуса и печем още 30 минути.

Хлябът трябва да се охлади върху решетка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар