Агнешко със спанак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешко със спанак2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Вярваме, че основната причина за съществуването на спанака е, за да може агнешкото да бъде приготвяно с него"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • спанак - 500 - 600 г
  • масло - 2 - 3 с.л. краве
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 червена
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва, посолява се и се пържи в масло до зачервяване.

Вади се и в същото масло се слага нарязаните на дребно лук и червена чушка и леко се запържват, след което се прибавя брашното и се запържва докато стане златисто. Размива се с доматеното пюре и след около 2 минути се поръсва с червения пипер. Месото се връща в запръжката, залива се с топла вода и се посолява. Вари се на тих огън до омекване.

Спанакът се нарязва на дребно, задушава се в мазнина и се прибавя към омекналото месо. Със спанака ястието ври около 20 минути. Поднесете порция агнешко с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка: