Козуначени Хлебчета

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
906
12
325
13/04/2017
"Великденският козунак е демоде - почерпете гостите си с тези ароматни Козуначени Хлебчета - вкусно и атрактивно "
Приготвяне50 мин.
Готвене70 мин.
Общо120 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 155
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлото прясно мляко с 1 с.л. захар и оставете настрана да втаса. Отделно разбийте яйцето със захарта с миксер и добавете разтопената мазнина, объркайте и накрая прибавете ванилиите и солта.

След това сипете втасалата мая, объркайте и започнете да добавяте пресятото брашно. Замесете меко, нелепнещо тесто. Оставете го да втаса за около 30-40 минути, докато удвои обема си.

През това време пригответе плънката като смесите всички продукти.

Премесете отново втасалото тесто и го разделете на две равни части. Всяка част се разточва леко , намажете с плънката и завивайте на руло.

Така приготвените козуначени хлебчета сложете в намазнени тави или форми и оставете на топло да втасат за още 20 минути. Намажете ги с разбит жълтък и поръсете с кристална захар, а по желание и с някакви семена.

Сложете козуначените хлебчета да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35 мин.

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар