Телешко, пълнено с гъби

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Телешко, пълнено с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
47 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешко филе - 300 г
  • гъби - 100 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • хляб - 1 бр. филия
  • лимонова кора - настъргана
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и нарязани гъби се пекат с маслото 2 минути при 100% мощност на микровълновата.

Добавят се натрошеният хляб, ситно нарязаният магданоз, лимоновата кора, разбитото яйце, солта и черният пипер.

В месото се прави надлъжен разрез, в който се слага плънката, след което се зашива. Пече се 2 минути при 100%, като се обръща 1-2 пъти.

Добавя се малко вода и се пече още около 7-10 минути при 70%.

Периодично месото се обръща и се полива с образувалия се сос.

Пече се още 5-8 минути при 50%. Печеното месо се сервира с пържени картофи и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: