Гулаш с пилешко месо

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Гулаш с пилешко месо
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Време е да разчупите традицията и да дадете шанс на този много вкусен гулаш, но с пилешко месо"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • пиперки - 4 бр. печени и белени (червени)
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чаша смесете доматеното пюре с кетчупа и черния пипер оставете настрани.

Нарежете почистения лук на полумесеци, настържете морковите на дълго като за моркови по корейски и червените печени и обелени чушки на дълги ивици.

Почистените, измити и подсушени филета нарежете на кубчета. В съд с капак запържете месото до лек златист цвят в нагрятото олио, прибавете лука, морковите и запържете за 2-3 минути на слаб огън.

Сипете доматената смес към тях и разбъркайте. Добавете 2 ч.ч. вода и посолете на вкус.

След като гулашът заври, оставете го да къкри за около 15 минути, като периодично разбърквате.

Сервирайте ястието с печени картофки в масло поръсени с риган.

Гулашът с пилешко месо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: