Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен свински черен дроб

Пържен свински черен дроб

КК
Готвач
754262712
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Сочно, лесно за приготвяне мезе, което определено пие много червено вино"

Необходими Продукти

  • карантия - 1 кг свински черен дроб
  • лук - 500 г кромид
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският черен дроб се нарязва на парчета. Измива се добре и се накисва в прясно мляко за 30-40 минути.

Изцежда се от млякото. Парчетата се осоляват и овалват в брашно. Пържат се в добре нагорещено олио до готовност.

Почиства се и се нарязва лук. На дъното на дълбока тенджера се слага ред кромид лук, ред пържен дроб.

Пластовете се редуват до изчерпване на съставките. Ястието се сваля от котлона и захлупва с капак, за да се задуши за 15-20 минути.

Пърженият свински черен дроб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: