Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена сьомгова пъстърва

Печена сьомгова пъстърва

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Печена сьомгова пъстърва
Снимка: Dora Grozeva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение със сьомгова пъстърва за хора със стил, обичащи вкусната риба"

Необходими Продукти

  • сьомгова пъстърва - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • зехтин - 2 - 3 с.л
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива и подсушава.

Смесват се сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин и се нарязват няколко скилидки чесън на ситно.

С тази смес се натрива отвътре и от вън, покрива се с лимонови резенчета под и над рибата, завива се във фолио и се пече на 200 градуса за 20 минути.

Накрая се отвива, за да се запече рибата за 5-10 минутки.

Печената сьомгова пъстърва е готова.

Опитай и другите ни изпитани рецепти за сьомгова пъстърва или вкусна пъстърва на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: