Моята мусака

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач14553512
06/03/2017
"Опитайте тази мусака и толкова ще ви хареса, че задължително ще стане вашата мусака - любима на цялото семейство "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 780
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна, лука нарежете на ситно, моркова настържете, картофите обелете и нарежете на дребни кубчета, чушките съвсем на ситно, каймата смесете с 1 кафеена чашка вода и омачкайте с ръце, към доматите прибавете щипка захар. В подходящ съд запържете последователно чесъна, лука, моркова, чушките.

Добавете каймата, която се размесили с вода. Запържете и нея до получаване на трохи. Добавете и картофите към сместа. Запържете и тях и ако е необходимо долейте още вода или бульон. Прибавете и доматите.

След като всичко е задушено и запържено до полуготовност свалете от котлона и овкусете със солта, черния пипер, пушения червен пипер и чубрицата. Изсипете в подходяща тавичка и печете във фурна на вентилатор.

Пригответе заливката като разбиете яйцата с тел, добавете брашното, киселото и прясното мляко. Отново разбъркайте, овкусете с малко сол и черен пипер, добавете настъргания кашкавал и наситения пресен магданоз.

След като мусаката се е изпекла излейте заливката и допечете още 15 минути. Поднесете с кисело мляко или млечен сос с пресен чесън. Вкусно да ви е! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар