Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Кебап»Кебап от овнешко месо със зеленчуци и булгур

Кебап от овнешко месо със зеленчуци и булгур

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Кебап от овнешко месо със зеленчуци и булгур1 / 2
06/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1. 5 кг
  • булгур - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го нарязваме на парчета. След това задушаваме месото до омекване в собствената му мазнина, заедно с малко сол. Когато това стане прибавяме ситно нарязаните лук, моркови и целина.

Добавяме олиото и маслото и задушаваме за 10-15 мин. След това добавяме настърганите на едро ренде домати и продължаваме да задушаваме още 15-20 мин.

Към всичко това добавяме ситно нарязания джоджен, черен пипер, виното и водата и варим на тих огън до омекване на месото.

Когато е почти готово добавяме измития булгур и оставяме още 20 минути да се задушава. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: