Начин на приготвяне
Обелете и сварете картофите в леко подсолена вода. Оставете ги да се охладят, нарежете ги на малки кубчета и ги намачкайте.
Прибавете към тях 1/2 връзка ситно нарязан магданоз, чесън, кората и сока от половин лимон, щипка сол и черен пипер. В тортена форма с подвижно дъно сложете 1/2 от картофената смес.
След това в отделна чиния нарежете краставицата и домата на ситно, овкусете със сол и добавете катъка. Разбъркайте добре и изсипете върху картофената смес. Върху тях нарежете/настържете сварените яйца.
Овкусете с щипка сол, черен пипер и червен пипер. Накъсайте пилешкото месо и прибавете към него майонеза, черен пипер и изсипете върху яйцата. Отгоре наредете маслините и накрая прибавете останалата част от картофената смес.
Покрийте тортата с прозрачно фолио и оставете в хладилник за минимум 2 часа да стегне. След това извадете внимателно ринга и облепете борда на тортата с останалия магданоз и украсете с другите продукти /или по ваше желание/.
Да ви е сладко!
Източник: Идеята за солена торта е взаимствана от Йоли.
Коментари