Начин на приготвяне
Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте.
Завийте съда със стреч фолио и оставете на топло да удвои обема си. След което отново разбърквате, добавяте още 1 с.л. брашно и оставяте за втори път да увеличи обема си.
Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и настърганите на ситно лимонови корички. Добавете сместа към втасалата мая, замесете меко тесто и оставете да втаса на топло до удвояване на обема. Втасалото тесто, разделете на две части и оформете топки.
Разточете два листа като се стараете да бъдат с правоъгълна форма. Намажете единият лист с течен шоколад, а другия лист поставяте върху него и нарежете на лентички с размер не по голям от 2 см.
Всяка лента усуквате на фитил и редите в леко намазана с олио форма за кекс в кръг.
Оставете на топло за около час, поставете формата в студена фурна и включете на 150 градуса за първите 20 минути а после на 170 градуса, печете до готовност като проверявате с клечка. Готовия Бриош поръсете с пудра захар и сервирайте.