Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Задушена патица с картофено пюре

Задушена патица с картофено пюре

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Задушена патица с картофено пюре1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 70 г
  • сол
  • за пюрето
  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме патицата добре, след което я оставяме в хладилника да престои за 2 дни.

След това я нарязваме на порции и ги изпържваме в маслото и от двете страни. Към изпърженото месо добавяме ситно нарязания лук и настъргания морков, добавяме сол на вкус и оставяме да се задуши.

Прибавяме виното и водата, подправките и оставяме на огъня до готовност на месото. След това нареждаме месото в голяма чиния и го заливаме със соса от задушеното месо.

Отгоре го поръсваме със ситно нарязан магданоз и около месото слагаме пюрето, което приготвяме по следния начин: Сваряваме картофа в подсолена вода, след което го пасираме като постепенно доливаме прясното мляко.

След това разбъркваме добре с миксер до получаване на пухкаво пюре, като добавим маслото, черен пипер и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: