Начин на приготвяне
Изчистваме и измиваме патицата добре, след което я оставяме в хладилника да престои за 2 дни.
След това я нарязваме на порции и ги изпържваме в маслото и от двете страни. Към изпърженото месо добавяме ситно нарязания лук и настъргания морков, добавяме сол на вкус и оставяме да се задуши.
Прибавяме виното и водата, подправките и оставяме на огъня до готовност на месото. След това нареждаме месото в голяма чиния и го заливаме със соса от задушеното месо.
Отгоре го поръсваме със ситно нарязан магданоз и около месото слагаме пюрето, което приготвяме по следния начин: Сваряваме картофа в подсолена вода, след което го пасираме като постепенно доливаме прясното мляко.
След това разбъркваме добре с миксер до получаване на пухкаво пюре, като добавим маслото, черен пипер и сол на вкус.