Задушена патица капама

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Задушена патица капама1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • лук - 5 - 6 глави
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • гъби - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • дафинов листа - 2 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • целина - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 70 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патицата и я нарязваме на порции, след което я задушаваме в собствената ѝ мазнина за няколко минути. След това добавяме маслото и нарязаните на ситно лук, моркови, гъби и целина.

Разбъркваме добре и прибавяме доматеното пюре, виното и 1 ч.ч. вода. Слагаме всичко в тенджера под налягане и варим за 30-40 мин.

След като отстраним ястието от огъня, ако е необходимо добавяме брашно и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: